Sva prava zadržana od strane AkvarioLAND-a 2010-2013
Anubias nana
Cryptocoryne beckettii 'petchi'
Izgled proizvedene biljke!
Izgled biljke u akvarijumu!
Anubias nana
info.

Morfologija: Biljka sa lancetastim listovima koji su skupljeni u rozetu. Ima interesantan kolorit, nijansa crvenkasto - braon listova daje odličan kontrast u akvarijumu. Njena visina dostiže maximalno 10-15cm, a grananje u širinu ide od  8-15cm.
Osvetljenje: Svetlo slabijeg intenziteta prija ovoj biljci. Preporuka je saditi je u senci neke druge više biljke, kao i na bočnim mestima akvarijuma gde je manje osvetljeno.
Gajenje: Tolerantna biljka kada je u pitanju kvalitet vode. Podloga u koju se sadi trebalo bi da je bogata sa hranljivim materijama, dodavanje CO2 nije neophodno, ali se preporučuje ukoliko želimo da nam ova biljka još bolje napreduje.
Razmnožavanje: Nove mlade biljke koje se razvijaju pored majke biljke odvojiti nakon formiranog petog lista I zasaditi na željeno mesto. Takođe je i preporuka da se nove mlade biljke ne rasadjuju, već ostave da dalje rastu kraj matične kako bi biljka bila žbunastija. Ovo je spororastuća vrsta biljke.
Mesto u akvarijumu: U prednjem delu akvarijuma se najčešće sadi, daje odličan kontrast I jako interesantna za kombinovanje sa ostalim vrstama biljaka.

Sledeća biljka
Prethodna biljka