Sva prava zadržana od strane AkvarioLAND-a 2010-2013
Anubias nana
Cryptocoryne parva
Izgled proizvedene biljke!
Izgled biljke u akvarijumu!
Anubias nana
info.

Morfologija: Biljka sa malim lancetastim listovima koji su skupljeni u rozetu. Najniža u rodu Cryptocoryne. Njena visina dostiže maximalno 4-8cm, a grananje u širinu ide od  5-10cm.
Osvetljenje: Svetlo slabijeg intenziteta prija ovoj biljci. Preporuka je saditi je u senci neke druge više biljke, a ako je akvarijum inače slabije osvetljen može se naći na bilo kom drugom mestu u prednjem planu.
Gajenje: Tolerantna biljka kada je u pitanju kvalitet vode. Podloga u koju se sadi trebalo bi da je bogata sa hranljivim materijama, dodavanje CO2 nije neophodno, ali se preporučuje ukoliko želimo da nam ova biljka još bolje napreduje.
Razmnožavanje: Nove mlade biljke koje se razvijaju pored majke biljke odvojiti nakon formiranog petog lista I zasaditi na željeno mesto. Takođe je i preporuka da se nove mlade biljke ne rasadjuju, već ostave da dalje rastu kraj matične kako bi biljka bila žbunastija. Ovo je spororastuća vrsta biljke.
Mesto u akvarijumu: U prednjem delu akvarijuma se najčešće sadi, vrlo intersantna zbog svog niskog rasta i lepih zelenih listova.

Sledeća biljka
Prethodna biljka