Sva prava zadržana od strane AkvarioLAND-a 2010-2013
Anubias nana
Riccia fluitans
Izgled proizvedene biljke!
Izgled biljke u akvarijumu!
Anubias nana
info.

Morfologija: Biljka u formi mahovine, bez korena i stabla. Nežne i fine strukture listića. Njena visina dostiže maximalno 1-4cm, a grananje u širinu ide od  5-10cm.
Osvetljenje: Voli jako svetlo. Pri slabijem svetlu počinje da truli, pa je od značaja je obezbediti joj dobro osvetljenje.
Gajenje: Pripada srednje zahtevnim biljkama. CO2 se preporučuje ukoliko želimo da nam ova biljka bolje raste. Za njeno postavljanje u akvarijumu koristi se što tanja mrežica (rupica do 5mm), koja se postavlja na dno akvarijuma ili na kamen, panj. Na taj način se pričvrsti na dno, a u suprotnom biljka teži ka površini i raste kao plutajuća.
Razmnožavanje: Razmnožavanje je jednostavno i ne zahteva posebnu pažnju akvariste, listovi (talusi) kad dostignu određenu veličinu sami se razdvoje i nastaje nova biljka. Brzorastuća je vrsta biljke.
Mesto u akvarijumu: Vezuje se u prednjem delu akvarijuma. Zbog svoje nezahtevnosti preporučuje se i početnicima koji žele da oforme travni tepih u akvarijumu, ili jednostavno dekorišu svoj panj, kamen.

Sledeća biljka
Prethodna biljka