Sva prava zadržana od strane AkvarioLAND-a 2010-2013
Anubias nana
Anubias nana
Anubias nana
Izgled proizvedene biljke!
Izgled biljke u akvarijumu!
Anubias nana
info.

Morfologija: Biljka sa lepim izduženim, izuzetno tamnim listovima. Listovi su čvrsti I jaki, otporni na napade ribica I puževa. Njena visina dostiže maximalno 10-15cm, a grananje u širinu ide od  10-15cm.
Osvetljenje:Voli zasenu, odnosno slabije svetlo. Preporuka je da se sadi u senci drugih biljaka, jer tada će imati optimalne uslove za svoj rast I razvoj.
Gajenje:  Spada u red nezahtevnih biljaka, laka je za gajenje, nije neophodno prihranjivanje I CO2, mada se uvek preporučuje radi boljeg napredovanja biljke. Sadi se tako što se veže za  panj ili kamen sa koncem, vremenom konac istrune, a za to vreme se korenje prihvatilo za površinu na koju smo je vezali. Ne preporučuje se sadnja u podlogu, jer rizom može da istruli ako nije ostavljen slobodan iznad.
Razmnožavanje:Biljka se razmnožava jednostavnim deljenjem, tako što se odseče  deo matične biljke koji sadrži  rizom I nekoliko listića. Odsečeni deo predstavlja novu mladu biljku koju sadimo na željeno mesto. Spororastuća je vrsta.
Mesto u akvarijumu:.Najčešće se sadi u prednjem delu akvarijuma, ali se takođe može naći I u sredini u senci visokih biljaka zadnjeg plana.

Sledeća biljka