Sva prava zadržana od strane AkvarioLAND-a 2010-2013
Anubias nana
Taxiphyllum barbieri
Izgled proizvedene biljke!
Izgled biljke u akvarijumu!
Anubias nana
info.

Morfologija: Biljka u formi mahovine, bez korena i stabla. Poznata kao Javanska mahovina. Njena visina dostiže maximalno 3-10cm, a grananje u širinu ide od  5-10cm.
Osvetljenje: Tolerantna vrsta biljke po pitanju svetla, može da raste i pod osvetljenjem slabijeg i jačeg intenziteta. Pri jačem svetlu ima svetliju boju listića.
Gajenje: Nezahtevna biljka. Podloga i dodavanje CO2 ne igraju bitnu ulogu kada je u pitanju rast ove biljke. Pomoću konca se pričvrsti na željenu dekoraciju (kamen,panj), vremenom konac istruli a mahovina ostaje lepo prihvaćena za podlogu. Često se nakupe na nju nečistoće u akvarijumu pa je potrebno s vremena na vreme izvaditi zajedno sa dekoracijiom i isprati.
Razmnožavanje: Razmnožavanje je jednostavno i ne zahteva posebnu pažnju akvariste, listovi (talusi) kad dostignu određenu veličinu sami se razdvoje i nastaje nova biljka. Spororastuća je vrsta biljke.
Mesto u akvarijumu: Svoje mesto najčešće nalazi u prednjem planu, ili u zavisnosti od same pozicije kamenja ili panja na koju se pričvrsti.

Sledeća biljka
Prethodna biljka