Sva prava zadržana od strane AkvarioLAND-a 2010-2013
Anubias nana
Alternanthera reineckii 'roseafolia'
Izgled proizvedene biljke!
Izgled biljke u akvarijumu!
Anubias nana
info.

Morfologija: Biljka ima crvenkasto braon listove I crveno stablo. Listovi su jaki, otporni na napade ribica I puževa. Njena visina dostiže maximalno 25-50cm, a grananje u širinu ide od 10-15cm.
Osvetljenje: Voli jako svetlo. Saditi je direktno ispod izvora svetla, ukoliko je zasađena u senci donji listovi će da odumiru i biljka gubi na svojoj ukupnoj lepoti, sporije raste, a može da dođe i do odumiranja cele biljke. 
Gajenje: Srednje je zahtevna vrsta, u rodu Alternathera jedna od malo manje zahtevnih biljaka. Voli meku ili slabo kiselu vodu, bogatu hranljivim materijama, a prija joj I dodavanje preparata za poboljšanje rasta biljaka I CO2.
Razmnožavanje: Biljka se razmnožava tako što se odseče gornji deo biljke i zasadi u podlogu, na matičnom stablu vrlo brzo će se pojaviti novi izdanci. Brzina rasta biljke se može označiti kao srednja.
Mesto u akvarijumu: Zbog same visine sadi se u zadnjem planu akvarijuma ili na bočnim stranama. Obično se postavlja kao jedna od centralnih tačaka u akvarijumu.

Sledeća biljka