Sva prava zadržana od strane AkvarioLAND-a 2010-2013
Anubias nana
Echinodorus amazonicus
Izgled proizvedene biljke!
Izgled biljke u akvarijumu!
Anubias nana
info.

Morfologija: Biljka sa krupnim karakterističnim listovima za rod Echinodorus - skupljeni su u rozetu i imaju blago izraženu nervaturu. Poznata pod nazivom ’Amazonka’. Njena visina dostiže maximalno 30-50cm, a grananje u širinu ide od  20-30cm.
Osvetljenje: Voli jako ili umereno svetlo.
Gajenje: Pripada manje zahtevnim biljkama. Podloga u koju se sadi trebalo bi da je bogata sa hranljivim materijama, i debljine minimum 10cm jer ova biljka ima jako razvijen korenov sistem, i traži dosta prostora. Dodavanje CO2 nije neophodno, ali se preporučuje ukoliko želimo da nam ova biljka uspešno raste.
Razmnožavanje: Način razmnožavanja je vrlo zanimljiv. Biljka kada cveta, iz osnove cvetne drške pušta mlade listiće i na kraju obrazuje i koren. Kada poraste do određene veličine, novonastala jedinka se odvaja i sadi na željeno mesto. Brzina rasta se može označiti kao srednja.
Mesto u akvarijumu: Biljka koja može da zauzima mesto kao fokusna tačka, u kombinaciji sa nekim drugim biljkama zasađenim u senci njenih moćnih listova. Zbog jednostavnih zahteva za održavanjem preporučuje se i početnicima.

Sledeća biljka
Prethodna biljka